November: Een bijzondere clubstation in België 'OT5A' in het fort van Lier.

Bijzondere radiostations

In een kleine plaats in België ligt een oud fort. Op het fort staan meerdere masten, deels afkomst van overleden zendamateurs. Zouden de zendamateurs de locatie ooit moeten verlaten dan is er een groot probleem, wat moet men met al die masten (15x) heen?! Het clubhuis bestaat uit een gezellige ruimte met een kantine en veel radio's die afkomstig zijn van leden die overleden zijn.

 

Het fort heeft meerdere (zeer vochtige) ruimtes, waar je zeker niet in wil slapen. Tijdens diverse contesten op hf plaatst men tenten in de ruimtes om apparatuur schoon te houden, om over de vocht maar te zwijgen. De ruimtes zijn tijdelijk voorzien van camera's en een telefooninstallatie. De moeite waard om dit fort eens te bezoeken. Het terrein is geschikt voor een tent of camper.

 

En het kan daar 's nachts spoken in het fort! Voor mensen met een zwak hart raden wij deze locatie niet aan. In de nachtelijke uren zou je wel eens spokenjagers tegen kunnen komen. Op onderstaand filmpje zie je maar een deel van het fort, het is rondom vele malen groter.

 

De Belgen zijn zeer gastvrij en alles is tot in de nopjes geregeld als het om radioweekenden gaat. Het is wel een stukje rijden, maar dan kom je nog eens ergens! De Belgische collega's zoeken versterking tijdens contesten... interesse? Je kan je aanmelden via de website: www.on7lr.org